Moderne uredske stolice današnjice

Uredske stolice

Danas je sve postalo vrlo pomodno, pa tako i uredske stolice koje biste morali imati. Stoga donosimo pregled nekoliko modela koji su trenutno popularni.

Evo top liste kakve uredske stolice danas biraju uspješni poslovni ljudi:

  • Popularna je povoljna ponuda ručno podesive uredske stolice Hermana Millera. Preklopljena stražnja leđa poduprta su ovjesnim tornjem (inspirirano uglednom znamenitošću u rodnom gradu dizajnera – San Franciscu), što omogućava da okretanje i pomicanje stolice ostane ugodno i dobro poduprto. Ruke klize gore-dolje, nagib naslona je podesiv, stolica je certificirana za osobu do 150 kilograma i to sve skupa košta oko 3000 kuna. Kad se stolica pojavila na tržištu, pobrala je najbolje ocjene i nagrade. Njome je bilo oduševljeno i američko udruženje industrijskih dizajnera, International Design Awards i FX International Interior Design Awards. Ovo nisu obične povoljne uredske stolice nego nešto čime ćete dati do znanja da imate ukusa i u poslovnom svijetu.
  • Ergonomske uredske stolice su trenutno veliki hit. Ergonomski dizajn, u određenoj mjeri, prisutan je u svim sjedalicama danas, ali ne mogu se sve stolice nazvati ergonomskim. Zahvaljujući ugrađenim automatskim podešavanjima ili ručnim okretanjem ručica i povlačenjem poluga, sjajne ergonomske stolice su one koje odgovaraju ljudskom tijelu, a najbolje to čine određenim ljudskim tijelima, bez obzira na njihovu težinu, visinu ili držanje. To su one posebne stolice, u najboljem mogućem specifičnom ukusu i stilu koji bismo mogli zamisliti.
  • Herman Miller Aeron je stolica na kojoj se mjere sve ostale uredske stolice današnjice. Čak ni dostojna konkurencija na ovom popisu ne dovodi u pitanje njegov status najutjecajnije uredske stolice modernog doba. Objavljena 1994. godine, Aeron je stolica koja je stvorila promjenu u dizajnu sjedala.. Njegovi kritični, komercijalni i kulturni uspjesi su mnogobrojni. Izvela je čiste linije u korist oblika koji su se prilagodili ljudskom tijelu i bila je prva iznimno uspješna mrežasta stolica. To je jedan od najprilagodljivijih dizajna ikada zamišljenih. Osvojila je stalno mjesto u Muzeju moderne umjetnosti.
Tags:
, , , ,