Da smo znale prije za smanjenje grudi, mnoge od nas bile bi danas sretnije

Smanjenje grudi

Ponosna sam članica udruge umirovljenika, kao i voditeljica našem malog kluba ljubitelja knjiga i dugogodišnja polaznica kreativnih radionica pučkog otvorenog učilišta. Moram priznati da sam na taj način cijelo vrijeme izrazito involvirana u lokalnoj zajednici i često okružena svojim vršnjakinjama, što me izrazito veseli. Na našim redovnim kružocima često se vrte različite teme, ali na posljednjem okupljanju tema nam je bila pomalo neobična. Pričale smo o estetskim operacijama, posebice kako bi smanjenje grudi utjecalo na nas da nam je to bilo dostupno prije tridesetak godina.

Svi smo jako dobro upoznati sa činjenicom da je estetska kirurgija danas uzela maha, i to do te mjere da određeni broj žena (posebice onih koje si to bez problema mogu priuštiti) stvarno pretjeruje sa time i dovode svoj izgledi tijelo do granica neprepoznatljivosti. I dalje je mali postotak onih žena koje odlaze na operaciju nosa ili smanjenje grudi čisto iz zdravstvenih razloga. Upravo smo o tim ženama pričale.

Činjenica je da smanjenje grudi danas često i sami pojedini doktori savjetuju određenom broju žena koje se muče sa problemima koje prevelike grudi mogu izazvati. Mi smo se sve složile kako je ovakvo razmišljanje puno prekasno došlo u svijetu, i kako bi za nas osobno to bila prekrasna stvar da se smanjenje grudi češće preporučalo zbog zdravlja i dok smo mi bile mlađe. 

Naime, veliki broj nas ima poprilično veliko poprsje koje nam cijeli život zadaje svojevrsne glavobolje. Pričale smo o tome kako bi nas smanjenje grudi bilo oslobodilo mnogih problema u mlađim danima samo da se tada više pričalo o tome i sve bilo dostupno na tržištu kao što je to danas.

Ne bismo tada cijeli život imale probleme kao preuske bluze koje „plešu“ u struku, bolovi u leđima, znojenje i crvenilo ispod preteških grudi ljeti i još mnogo toga.

Za nas je prekasno, ali smo sve zajedno zaključile i nadamo se da smanjenje grudi danas koristi mnogim ženama sličnim nama ali mlađima koju dekadu, te se nadamo da će se barem mlađe generacije „spasiti“ kad već mi nismo mogle.

 

Tags:
, , ,