Svaki aparat za kavu traži svoj način pripreme kave

Aparat za kavu

Ako ste ljubitelj crnog napitka zvanog kava, onda zasigurno imate i nekakav aparat za kavu u svojoj kućnoj verziji kafića. Svakako je bitno da svoj aparat poznajete bolje od samoga sebe jer jedino tako ćete iskoristiti maksimum od njegovih performansi.

Naprimjer, meni je za moj osobni aparat za kavu bitno da ima pjenilicu za mlijeko jer meni moja kava nije kava ako je bez mlijeka.

Svaki aparat za kavu traži svoj način pripreme kave

Ako imate takav aparat za kavu, onda je bitno znati kako zapjeniti mlijeko. Kada vaš termometar koji takav aparat mora imati pokaže 60°C, isključite ručku za paru. Tipično, ovi uređaji imaju malo kašnjenje u registraciji topline, tako da će konačna temperatura očitati između 65-70°C, što je najbolja točka kojoj biste trebali težiti.

Pošto osobno imam aparat za kavu sa takvom pjenilicom, nije mi problem ispisati svima upute za korak po korak pravljenje najbolje mliječne pjene za vaš savršen napitak.

Prvi korak je da hladno mlijeko ulijte u vrč, a obavezno prije toga očistite cijev za paru uključivanjem i isključivanjem. Vrh držača za paru postavite točno ispod površine mlijeka, a potom morate voditi računa da aparat za kavu mora pustiti paru pod najvećim pritiskom – morate sami okrenuti ručicu za to. Ako mlijeko lijepo lagano krčka ispod površine, onda znate da ste krenuli raditi pjenu na ispravan način. Dok se mlijeko pjeni, spustite vrč kako bi vrh štapića ostao uronjen u tekućinu i kako se ne bi nepotrebno pjenilo na površini mlijeka nego aparat za kavu tim načinom stvara lijepu gustu konzistenciju pjenice ispod površine. Cijelo se mlijeko mora zagrijati na određenu temperaturu i tek tada će biti napravljeno kako treba. Kada završite, očistite parnu šipku da vaš aparat za kavu uvijek bude čist i uredan. I nakon svega toga ne preostaje vam ništa drugo nego lagano sjesti i uživati u svom omiljenom napitku.

Tags:
, , ,